Retete > Preparate festive > Pui umplut la cuptor
Pui umplut la cuptor
Pui umplut la cuptor
 
Reţetă publicată de Marinela Iovicici
Timiş Timisoara
11.07.2011
 
Număr voturi: 185
 
Ingrediente reţetă:
# 1 bucata pui # 500 grame ficatei de pui # 1 bucata ceapa # 1 bucata ou # 1 legatura patrunjel verde # 6 linguri pesmet # dupa gust condimente pentru pui # 500 mililitri apa rece # 250 mililitri ulei # 2 lingurite vegeta # 1 conserva ciuperci champignon
 
Cum se prepară?
Puiul il spalam bine si il golim de organe. Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici se face o pasta cu pesmetul, ceapa tocata, oul si condimentele, cu care se umple puiul, care apoi se leaga pe toate partile unde ar putea iesi umplutura. Din ulei, sare, piper, vegeta si putin din condimentele de pui se face un fel de pasta cu care se unge puiul. Intr-o tava mai inalta se aseaza puiul si se pune cca 500 ml apa si 250 ml ulei, si se da la cuptor la foc mediu. Dupa 1/2 ora (chiar mai repede daca observati ca puiul a inceput sa capete culoarea aurie), scoatem tava si stropim puiul cu sosul format. Se reduce focul la minimum si se mai lasa la cuptor o ora (chiar o ora jumatate pentru puii mari), avand grija sa scoatem din cand in cand tava pentru a intoarce puiul pe toate partile si a-l stropi cu sosul format. Friptura de pui la cuptor este gata cand puiul este frumos rumenit pe toate partile si are carnea patrunsa si frageda.
 
Cum se serveşte?
Friptura de pui la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi,la fel de bine se poate servi si cu orez fiert.
 
Timp aproximativ de preparare:
Peste 2ore 30 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Este o reteta cu festiva,pe care fiecare invitat o va savura cu mare placere.Cel putin la noi ,la masa nu ramane nimic din acest fel de mancare.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.