Retete > Preparate festive > Pui pe sare
Pui pe sare
Pui pe sare
 
Reţetă publicată de Maria Samoila
Vaslui Vaslui
21.07.2011
 
Număr voturi: 100
 
Ingrediente reţetă:
- un pui grill de marime medie de la Deliciosul de Vaslui
- o punga sare grunjoasa (neparat, nu iodata)
- condimente de preferinta (eu prefer Maggi Secretul Gustului)
-o lingura de ulei (eu prefer de masline)
 
Cum se prepară?
Puiul se spala bine interior si exterior, se curata de partile nedorite (eu elimin o parte din tartita si varfurile de aripi), dupa care se unge cu ulei de masline atat interior cat si exterior si se condimenteaza (cu ce se doreste). Intr-o tava se intinde sarea grunjoasa uniform peste care se pune pe spate puiul uns si condimentat. se da la cuptor 45-60 in functie de marimea puiului la foc mediu spre mic pt a se patrunde. E Delicios!!
 
Cum se serveşte?
se aseaza pe un platou din care fiecare isi taie portia dorita impreuna cu dovlecei pane sau ciuperci pe gratar si salata de rosii si castraveti!
 
Timp aproximativ de preparare:
45-60 min
 
De ce recomand această reţetă:
Este foarte potrivita pentru ocazii festive si se prepara REPEDE! E mai buna decat puiul pe sticla, arata impecabil si e potrivita pentru momentul cand ai oaspeti suprpriza! pofta buna tuturor!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.