Retete > Preparate festive > Pui cu piersici
Pui cu piersici
Pui cu piersici
 
Reţetă publicată de Cesar Vascocenco
Bucureşti Bucuresti
24.07.2011
 
Număr voturi: 5
 
Ingrediente reţetă:
piersici (proaspete) - 1 buc lamiie - 4 felii salata (pentru decor) - citeva frunze sare, piper, mac, anason uscat, vin alb demidulce - 150 ml unt - 75g nectar de piersici - 100 ml
 
Cum se prepară?
Pulpele de pui dezosate in prealabil au fost umplute cu fisii de lamiie, un praf de usturoi, si rulate. (rulourile le-am strins nu cu scobitori ci cu ata. Am tavalit rulourile printr-un mix de mac, sare si piper sfarimat si le-am prajit in tigaie cu unt. Separat am facut un sos din vin si nectar, la care am adaugat anason sare si piper sfarimat. Am lasat sa se reduca pina la consistenta dorita. Piersica am taiat-o in jumatati si am pus-o sa fiarba in sos.
 
Cum se serveşte?
La sfirsit am decojit piersica si am asezat-o in farfurie, i-am adaugat o felie de lamiie (pentru ca imi place combinatia de carne de pasare cu lamiie) alaturi de felii de pui si salata taiata fin. Am pus sos peste toate acestea.
 
Timp aproximativ de preparare:
aprox 40 min
 
De ce recomand această reţetă:
Foarte gustoasa, estetica si este creatie proprie
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.