Retete > Preparate festive > Clatite cu piept de pui si ciuperci
Clatite cu piept de pui si ciuperci
Clatite cu piept de pui si ciuperci
 
Reţetă publicată de simona Pruteanu
Vaslui Vaslui
15.08.2011
 
Număr voturi: 17
 
Ingrediente reţetă:
-1 piept de pui mai maricel, -250-300 gr.ciupercute, -200 gr.smantana, -2-3 oua, -50-70 gr.unt, -1 ceapa mijlocie, -1-2 linguri faina, -sare, -piper, -marar sau patrunjel, -usturoi, -cascaval.
 
Cum se prepară?
Clatitele se prepara in mod obisnuit,doara ca aluatul sa fie putintel mai gros si fara zahar. Ciupercute se curata si se pun la fert in apa oparita + zeama de lamaie ca sa ramana albe.Dupa ce-au fiert se scurg si se taie (cubulete sau felii,dupa preferinte). Separat se taie ceapa,se pune la calit in unt,se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se mai lasa cca.5 minute pe foc.Se lasa putin la racorit, apoi se adauga ciupercutele, ouale, faina, sarea, piperul, verdeata, usturoiul tocat si 1-2 linguri smantana.Se amesteca bine si se umplu clatitele cu aceasta compozitie(pachetele-ca sa nu curga pe margini). Se aseaza intr-o tava unsa cu unt, se pune cascaval ras deasupra si se da la cuptor cca.15-20 minute(pana se rumenesc frumos deasupra).
 
Cum se serveşte?
Se servesc cu smantana desupra. Pofta buna! Yami-Yami!!!
 
Timp aproximativ de preparare:
35-40 min
 
De ce recomand această reţetă:
Simplu si rapid de preparat,supergustoasa si mai ales spectaculaoasa. Si nu e buna ca se termina foarte repede....
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies