Retete > Preparate festive > File de pui invelit in kaiser
File de pui invelit in kaiser
File de pui invelit in kaiser
 
Reţetă publicată de Oana Durican
Neamţ Piatra Neamt
16.06.2011
 
Număr voturi: 4511
 
Ingrediente reţetă:
Un piept de pui, 500 g kaiser afumat, cate o lingurita de: rozmarin maruntit, praf de paprika, sare, piper dupa gust, 200 ml vin alb.
 
Cum se prepară?
Pieptul de pui se portioneaza ca pe niste snitele mici, se bate cu ciocanul si se da fiecare bucata prin amestecul de sare, rozmarin si paprika. Kaiserul se feliaza cat mai subtire posibil pe lungime pana se obtine acelasi numar de felii cate bucati de pui aveti. Fiecare bucata de carne de pui se inveleste prin rulare cu cate o felie de kaiser, apoi se prin capetele kaiserului cu 2 scobitori ca sa nu se desfaca. Rulourile astfel obtinute se pun intr-o tava de aragaz, se da piper pe deasupra, se toarna vinul si se acopera tava cu folie de aluminiu. Se pune la cuptorul preincalzit la foc mic timp de 2 ore. In ultimul sfert de ora se indeparteaza folia pentru a se rumeni rulourile pe deasupra.
 
Cum se serveşte?
Se serveste cald cu garnitura si salata, sau rece, ca aperitiv.
 
Timp aproximativ de preparare:
40 de minute preparare, 120 minute coacere.
 
De ce recomand această reţetă:
Pentru ca in acest mod carnea de pui iese fina si gustoasa.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.