Retete > Preparate festive > Placinta cu carne de pui si spanac
Placinta cu carne de pui si spanac
Placinta cu carne de pui si spanac
 
Reţetă publicată de Mariana Madalina Babusi
Argeş Pitesti
17.06.2011
 
Număr voturi: 158
 
Ingrediente reţetă:
700 g carne de pui 400 g spanac congelat 5 oua 250 g ricotta 500 g foi de placinta 75 g unt topit sau ulei usturoi, sare, piper, patrunjel
 
Cum se prepară?
Se fierbe carnea de pui si apoi se desprinde de pe oase, se indeparteaza pielea si se toaca. Se amesteca spanacul cu ouale, ricotta, carnea si condimentele. Se unge tava cu unt sau cu ulei si se asaza in tava jumatate din foile de placinta una cate una. Fiecare foaie se unge dupa ce a fost asezata in tava. Se toarna umplutura si se intinde uniform in tava. Se asaza in acelasi mod restul de foi. Se unge si foaia de deasupra si se cresteaza din loc in loc. Marginile se umezesc cu apa pt. a nu se usca prea tare in timpul coacerii. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180C, timp de 45 minute.
 
Cum se serveşte?
Rece sau calda
 
Timp aproximativ de preparare:
75 min
 
De ce recomand această reţetă:
Usor de facut si a avut mare succes de fiecare data cand am servit-o musafirilor.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.