Retete > Preparate festive > Pui umplut cu clatite si carnati
Pui umplut cu clatite si carnati
Pui umplut cu clatite si carnati
 
Reţetă publicată de LIANA TOMA
Timiş TIMISOARA
20.06.2011
 
Număr voturi: 3746
 
Ingrediente reţetă:
1 pui (1,5kg), 6 clatite, 2 carnati.
 
Cum se prepară?
Ingrediente: Puiul se spala si se curata bine, apoi, cu grija si cu un cutitas, incercati sa desprindeti pielea de pe carne si oase. Dureaza cca 20 de minute aceasta operatiune, aveti grija sa nu rupeti pielea. Pe urma carcasa se pune la fiert cu doi morcovi, o ceapa, un cartof mic. In timp ce fierbe carnea, preparati marinata pentru piele: o lingura de boia, ulei de masline, inca una de vegeta, mustar dijon, sos de soia-cate doua linguri, amestecati bine de tot si ungeti pielea, aripile si ciocanelele puiului. Tartita se elimina. Lasati la frigider cam 2 ore. Umplutura clatitelor: Ingrediente: carnea de pui ramasa (fara piele, aripi si ciocanele)aprox. 1kg, 200g slanina, 500g ciuperci, o ceapa, un ardei gras rosu, 150 g cascaval, smantana, vegeta, sare, piper. Din aceasta cantitate am umplut douasprezece clatite, sase pentru reteta de fata. Clatitele le-am facut din: 4 oua, 2 cesti de faina, 2 pahare cu lapte, o lingura de sare, 2 linguri ulei. Se incinge wokul...se arunca dintii de slanina, apoi ciupercile cu ceapa, carnea de pui si ardeiul rosu pe care l-am taiat cubulete. Adaugati cascavalul ras, vreo trei linguri de smantana, sare, piper dupa gust, apoi umpleti clatitele cu generozitate. Treceti la umplerea puiului. Carnatii e bine sa fie gata prajiti. Aveti nevoie de 6 clatite si 2 bucati de carnati...clatitele daca sunt prea lungi, le scurtati si le indesati bine de tot in pui, cu grija sa nu se rupa pielea. Gata umplut cu clatite si carnati, pregatiti ata de bucatarie si un ac lung si coaseti incheieturile si pielea de pe pieptul puiului. Pentru ca in timpul cusutului, se mai duce din stratul de condimente, dupa ce l-ati remaniat complet, il mai puteti unge cu mustar amestecat cu boia si vegeta. Gata umplut, il puneti intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,sa fie mai usor transferul pe platou, fara sa-i atacati pielea fragila. Legati picioarele cu o sforicica, pentru un aspect cat mai frumos. Cand pielea devine brun-aurie, puiul e gata! Lasati sa se raceasca si taiati felii. Aspectul e de milioane! Pofta buna!!
 
Cum se serveşte?
Se serveste rece, alaturi de un pahar de vin alb sec.
 
Timp aproximativ de preparare:
2h
 
De ce recomand această reţetă:
Deoarece se prepara cu multa truda si dragoste, iti trebuie rabdare si indemanare, e nemaivazuta si nemaipomenita!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.