Retete > Diverse > LAZANIA cu piept de pui si ciuperci
LAZANIA cu piept de pui si ciuperci
LAZANIA cu piept de pui si ciuperci
 
Reţetă publicată de mariana iorga
Vaslui Vaslui
23.06.2011
 
Număr voturi: 9
 
Ingrediente reţetă:
300g paste lasagne 400g piept de pui de SAFIR 250G ciuperci campignon, sau o cutie mica de ciuperci conservate 4 oua de SAFIR 300G smantana 150G cascaval o ceapa 100ml ulei doua linguri pasta de tomate o lingurita delikat,piper.
 
Cum se prepară?
Se pun pastele la fiert intr-un vas cu apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si ulei(ca sa nu se lipeasca pastele) In acest timp, intr-o tigae cu ulei incins se pune la calit ceapa , se adauga pasta de tomate,ciupercile si pieptul de pui tocat , se adauga putina apa si se lasa la fiert cca 20 min. La sfarsit se adauga delikat si piper dupa gust(eventual putina sare).ATENTIE! 20 min dureaza si fiertul pastelor.In acest timp , intr-u vas adanc se bat ouale, se adauga smantana si putina sare dupa gust. Se unge o tava jena sau teflon cu ulei si se pune un strat de paste, deasupra compozitia din tigae , apoi se toarna din sosul cu ou si smantana, se rade deasupra cascaval, apoi alt strat de paste , carne, sos.Deasupra se pune un strat de paste peste care se toarna sos si se da la cuptor pentru 25 min.
 
Cum se serveşte?
Preparatul se serveste cald sau rece , ornat cu patrunjel tocat , proaspat,se seveste cu un pahar de vin alb demisec. Pofta buna!
 
Timp aproximativ de preparare:
60min
 
De ce recomand această reţetă:
este deosebit de gustoasa, este consistenta,se poate servi in familie, in cadru festiv sau chiar ca pachet la serviciu!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.