Retete > Diverse > Salata cu pui
Salata  cu pui
Salata cu pui
 
Reţetă publicată de Eugenia Avanu
Vâlcea Rm Valcea
27.06.2011
 
Număr voturi: 337
 
Ingrediente reţetă:
INGREDIENTE 1 / 2 cana vin alb 1 felie de ceapa galben 1 felie de lamai 1 frunza de dafin 6 piper negru 1 / 4 lingurita de sare 1 / 4 ceasca ulei de măsline extra virgin 1 lingura otet 1 1 / 2 lingurite tocat frunze proaspete de oregano 1 / 2 linguriţă mentă tocata frunze proaspete de 1 / 2 linguriţă de sare 1 / 4 lingurita de piper rosu zdrobit 1 / 8 lingurita piper negru proaspat macinat frunze de salata Romaine 1 lingura busuioc proaspat piept dezosat, fără piele de pui o vanata medie, tăiată rondele 2 linguri de ulei de măsline rosii 1 ceasca branza feta maruntita 1 / 2 ceasca tocat fără sâmburi, saramură-cured măsline, cum ar fi Kalamata 3 linguri de nuci de pin, uşor prăjite
 
Cum se prepară?
Într-o tigaie medie, combinati vin, ceapa, lamaie, frunze de dafin, piper, sare, şi apă suficientă pentru a acoperi carnea de pui cu 3 cm şi se aduce la fierbere timp de 2 minute. Adauga carnea de pui, se acopera, se reduce căldura, şi se fierbe aproximativ 10 până la 15 minute, în funcţie de mărimea de pui. Se lasa carnea de pui sa se răcească în lichidul pentru 30 de minute. Se transferă carnea de pui într-o farfurie, se acopera, si bagati la frigider până cand sunt bine refrigerate, aproximativ 2 ore, sau bagati la frigider peste noapte. Se taie carnea de pui în cuburi. Gratarul de preincalzeste. Se pun feliile de vinete pe o farfurie mare si se ung pe ambele feţe cu ulei de măsline, şi apoi se condimentează cu sare şi piper. Se pun pe gratar aproximativ 2 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.Se pun vinetele la racire. Într-un castron mare, combinati carnea de pui cubulete, vinete, roşii, brânză, măsline, nuci şi pin. Într-un castron mic, amestecati împreună ulei de masline extra-virgin, oţet, oregano, menta, sare, piper rosu, si piper negru. Se toarnă sosul peste amestecul de pui si amestecati pentru a acoperi uşor.
 
Cum se serveşte?
Se serveste imediat. Frunze de salata se aseaza în centrul farfuriei, iar peste se aseaza salata facuta. Pofta buna!
 
Timp aproximativ de preparare:
30 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Este o reteta simpla, usor de facut si deosebit de gustoasa.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.