Retete > Diverse > RULADA DIN PIEPT DE PUI
RULADA DIN PIEPT DE PUI
RULADA DIN PIEPT DE PUI
 
Reţetă publicată de MARIA BOSNEA MURGU
Hunedoara VULCAN
30.06.2011
 
Număr voturi: 699
 
Ingrediente reţetă:
RULADĂ DIN PIEPT DE PUI
INGREDIENTE

• Piept de pui,
• Ciuperci,
• Ardei gras sau capia,
• Roşii,
• Ceapă verde ,
• Morcovi
• Branză telemea,
• Ouă,
• Mărar verde
• Piper
• Ulei sau unt
• Sare + ,,PASIUNE ŞI RĂBDARE’’
 
Cum se prepară?
-Pieptul de pui se despică pe lungime având grijă să nu îl tăiem prea tare să nu se rupă când il batem. - Se bate cu ciocanul de şniţele dar nu prea subţire ( pentru a nu se usca,in timpul prăjirii) apoi, se aşează intr-un castron şi se toarnă peste piepul de pui ,,baiţ’’pregătit din ;apă ,sare,piper ,cimbru . - Lăsăm pieptul de pui în baiţ până pregătim celelalte ingrediente. -Curăţăm morcovii şi-i dăm pe răzătoarea cu găuri mari, -Spălăm ciupercile si le tăiem in două ,apoi in felii de aproximativ 2 mm, -Spălăm ceapa ,şi îndepărtăm prima foaia ,capetele de la frunze si rădăcinile,apoi o tăiem rondele, -Spălăm ardeiul şi-l tăiem in fâşii de 1-2 cm,apoi il tăiem feliuţe de aproximativ 2 mm, -Spălăm mărarul şi-l tăiem mărunt , -Spălăm roşiile si le tăiem in cubuleţe de aproximativ 1 cm -Radem brânza, tot prin răzătoarea cu găuri mari,adăugăm apoi ouăle,şi amestecăm bine toate ingredientele tăiate. -Pregatim o tavă sau un vas din yena în care punem puţin ulei sau unt . - Scoaten din baiţ pieptul de pui ,il asezăm în tavă şi apoi, aşezăm in mijoc compoziţia preparată,ridicăm marginile şi le prindem cu scobitori,turnăm puţină apă in tavă iar peste ruladă punem puţin unt sau ulei,după introducem tava la cuptor la foc portivit,o lasăm până se rumeneşte .
 
Cum se serveşte?
Se poate servi caldă sau rece ,cu sau fără garnitură.
 
Timp aproximativ de preparare:
75 MINUTE
 
De ce recomand această reţetă:
Este o mancare sanatoasa ,satioasa si aspecuoasa.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.