Retete > Diverse > Pui cu ananas
Pui cu ananas
Pui cu ananas
 
Reţetă publicată de Monica Aldea
Cluj Cluj-Napoca
05.07.2011
 
Număr voturi: 3735
 
Ingrediente reţetă:
600-700gr piept pui 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 morcov 5 fire ceapa verde/1 ceapa mare 250 gr ciuperci/1 conserva ciuperci 1 ananas mic/1 conserva ananas 1 ou 1 lingura amidon alimentar garnitura: 1/2 cana orez curry, sare, piper Pentru Sos: 1 lingura amidon alimentar 4 linguri zahar 3 linguri otet din vin/de orez 4 linguri sos de soia 1 lingura ulei (porumb) 4 linguri pasta de tomate/ketchup 4 linguri apa/suc de la conserva de ananas
 
Cum se prepară?
1.Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos de soia cu un ou batut si o lingura de amidon alimentar maxim 24h minim 30 minute. Dupa el se prajeste si apoi se scoate pe servete de bucatarie sa se scurga de grasime. 2.Morcovul se taie cubulete, ceapa se taie nu foarte marunt, ardeiul se taie bucatele medii, iar ciupercile se curata si se taie feliute. Nu vrem sa taiem legumele foarte merunt pentru ca dorim da fie aspectuoase. 3.Pentru a prepara sosul dulce acrisor dizolvam 1 lingura de amidon alimentar in 4 linguri de apa/zeama de la conserva de ananas, punem 4 linguri de zahar, 3 linguri de otet, 4 linguri sos de soia, 1 lingura ulei (preferabil de porumb), 4 linguri de pasta de tomate si amestecam pana dizolvam zaharul. 4.Legumele se calesc in putin ulei, dupa care se pune pieptul de pui prajit, ananasul, iar la sfarsit sosul dulce acrisor. Nu gatim prea mult legumele intrucat dorim sa le pastram putin tari, nu crude sau moi.
 
Cum se serveşte?
Se serveste cu garnitura de orez brun fiert simplu cu condimente: sare, piper si curry
 
Timp aproximativ de preparare:
60 de minute
 
De ce recomand această reţetă:
Pentru ca are un gust deosebit, nu e o reteta grasa, se poate servii atat la pranz cat si la cina. Eu prepar saptamanal aceasta reteta pentru ca place tuturor din casa :-) Pofta buna!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.