Retete > Diverse > Paella cu piept de pui
Paella cu piept de pui
Paella cu piept de pui
 
Reţetă publicată de Andreea Chirica
Vaslui Vaslui
28.07.2011
 
Număr voturi: 5
 
Ingrediente reţetă:
600 gr piept de pui 250 gr orez cu bob lung 2 rosii mari coapte bine 2 catei usturoi 250 gr fasole lata (eu am pus fasole verde normala, congelata) 2 pliculete sofran (a 0.12 gr fiecare) 1 lingurita rasa boia dulce (sau boia afumata) 1 1/2 l supa de pui (din cub) 50 ml ulei masline sare, piper
 
Cum se prepară?
In tigaia lata se pune uleiul la incins si apoi se adauga ardeii curatati de seminte si nervuri si taiati felii pe lung. Cand se inmoaie ii scoateti pe un servetel sa se absoarba grasimea. Pieptul de pui s-a taiat cubulete si s-a pus la rumenit in uleiul in care am prajit ardeiul. Cand s-au facut rumene pe ambele parti am pus boiaua si am amestecat rapid apoi le-am tras pe margine tigaii si in mijloc am pus rosiile mixate in blender, usturoiul si fasolea verde. Am lasat la calit cam 5 minute, cat sa scada sucul de pe rosii. Am adaugat 500 ml supa, sare, piper si sofran si am lasat la fiert la foc mediu pana carnea si fasolea s-a facut. Testati fasolea, iar in carne furculita trebuie sa intre usor. A durat cam 25 minute. Turnati orezul asa cum vedeti in poza de mai jos, apoi adaugati restul de 1l supa. Cu o paleta imprastiati orezul in tava sa fie egal pe toata suprafata. Scuturati putin tigaia sa se aseze mai bine. Dregeti de sare si piper acum deoarece din acest moment nu se mai amesteca in tigaie! Tineti cont ca se va fierbe si orezul, deci condimentati bine, bine! Lasati 5 minute paella la foc mediu spre mare apoi puneti focul pe mediu spre mic, cat sa bolboroseasca continutul tigaii si lasati pana toata supa se absoarbe si boabele de orez se separa frumos la suprafata. Cand devine usor uscat la suprafata si vedeti ca lichidul a fost absorbit, dati focul la maxim pentru 2 minute pana simtiti miros de orez ars. In acest fel pe fund se va forma o crusta crocanta prin arderea orezului, veti obtine ceea ce spaniolii numesc socarrat, care e considerat o delicatesa.
 
Cum se serveşte?
Ornati cu feliile de ardei si crengutele de rozmarin si acoperiti tigaia pentru 10 minute.Acompaniati cu un vin alb sec sau demi-sec.
 
Timp aproximativ de preparare:
1h 30 min
 
De ce recomand această reţetă:
Este gustoasa si am invatat-o intr-o vacanta
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies