Retete > Diverse > Piept de pui in sos dulce acrisor (reteta chinezeasca)
Piept de pui in sos dulce acrisor (reteta chinezeasca)
Piept de pui in sos dulce acrisor (reteta chinezeasca)
 
Reţetă publicată de Madalina Ungureanu
Vaslui Vaslui
01.08.2011
 
Număr voturi: 140
 
Ingrediente reţetă:
- piept de pui dezosat si fara piele 600 g - ardei gras verde 1 buc. (185 g) - ardei gras rosu 1 buc. (180 g) - ceapa 1 buc. mare (125 g) - ananas din conserva, scurs 140 g - morcov 1 buc. mare (135 g) - ghimbir 20 g - faina 100 g - zahar 100 g - piper - praf de copt 1/2 plic - otet din vin rosu 2 linguri - ketchup 3 linguri - faina de porumb 2 linguri - ulei de arahide - pulpa de rosii (passata) 300 g
 
Cum se prepară?
Intr-un castron, amestecati faina cu praful de copt si cu un pic de piper proaspat rasnit. Batand energic cu un tel, puneti apa rece, putin cate putin, pana obtineti un aluat (asemanator celui de clatite, un pic mai dens insa). Puneti ulei de arahide la incins, intr-o tigaie mai inalta. Spalati pieptul de pui, curatati-l de eventualele pielite si urme de grasime si taiati-l in fasii (de circa 5 cm lungime). Dati bucatelele de pui prin aluat, apoi puneti-le in uleiul incins. Intoarceti-le pentru a se rumeni uniform si scoateti-le pe o farfurie in care ati pus un servet de hartie (pentru a absorbi uleiul in exces). Pentru sosul dulce-acrisor, puneti intr-un ibric mai mare zaharul, otetul si 150 ml de apa. Adaugati apoi, batand bine, bine, cu un tel mic, faina de porumb. Puneti si pulpa de rosii (passata). Amestecand continuu, pe foc mediu, lasati pana ajunge la temperatura de fierbere, iar sosul si-a schimbat consistenta. Adaugati ketchup-ul si omogenizati. Intr-o tigaie , puneti doua linguri de ulei de arahide si adaugati ghimbirul, curatat si taiat marunt. Adaugati ceapa, taiata bucatele mai mari, si morcovul, taiat rondele (daca doriti sa puneti puiul fara a-l face pane, acum este momentul si-l lasati sa se rumeneasca pe toate partile). Adaugati ardeii grasi, taiati bucatele, si ananasul (de asemenea, bucatele). Puneti si mini-paneurile de pui si turnati sosul dulce-acrisor. Amestecati usor. Potriviti de sare daca este nevoie (pulpa de rosii si ketchup-ul contin sare).
 
Cum se serveşte?
Serviti puiul fierbinte, cu o garnitura de orez fiert simplu (doar cu un pic de sare).
 
Timp aproximativ de preparare:
aprox. 1h:30min
 
De ce recomand această reţetă:
Ceea ce face speciala aceasta reteta este specificul ei, fiind o reteta cu specific chinezesc. In plus sosul dulce acrisor este special, la fel si aluatul pentru pieptul de pui.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.