Retete > Diverse > Kebab
Kebab
Kebab
 
Reţetă publicată de Anastasia G.
Neamţ Roman
02.08.2011
 
Număr voturi: 111
 
Ingrediente reţetă:
1/2 foaie de lipie armeneasca, 1 pepene marinat taiat fasii,

morcov marinat (reteta coreiana: 1 kg de morcov, 1 lingura masa de zahar, 1
lingura de masa de sare, 0.5 lingurita de ardei negru macinat sau ardei rosu
macinat sau in proprotie de 50 la 50, dar sa fie numai 0.5 lingurita, 4
linguri de otet de masa, 1 lingurita de coriandru, 1 capatina mijlocie de
usturoi, 0.5 pahar de ulei)

2~3 felii cascaval, 1/2 ardei capia taiat rondele, faceti si un sos roz :
ketchup si maioneza cu proportie 1:1 si cu un catel de usturoi pisat, cat o
palma de carne de pui prajita la tigaie gril, presarata cu sare si piper si
taiata fisii sau cuburi.
 
Cum se prepară?
Foaia de lipie se asterne pe planul de lucru cu coltul spre voi si se pune in primul rand feliile de cascaval, peste ele puneti restul ingredientelor si 2 linguri de sos roz. Rulati lipia de doua ori apoi indoiti capetele spre centru si o rulati pana la capat in asa mod incat coltul sa vina spre una din parti si sa nu iasa pe laterala, pentru ca atunci cand vom praji lipia sa se stampileze coltul astfel, fixand kebabul sa nu sa se desfaca.
Prajiti kebabul obtinut pe ambele parti intr-o tigaie gril unsa cu putin ulei, pana se rumeneste ( eu am prajit, alternand pe o parte de doua ori pe diagonala ca sa obtin desenul cu gratie pe el ).
Cum se prepara morcovul marinat: Se da prin razatoare cu gauri mari morcovul, sau daca gasiti o razatoare speciala pentru morcovul coreian de-a lungul lui, se adauga sarea si se amesteca. Se lasa p/u 15 minute sa se odihneasca. Se presara coriandrul, piperul, se amesteca si se lasa sa se marineze inca cateva minute. Intr-o tigaie se prajeste pana se rumeneste o ceapa taiata mascat cu tot uleiul. Se inlatura toata ceapa. Se toarna peste uleiul fierbinte zaharul si otetul si se amesteca pana se topeste zaharul, compozitia obtinuta se toarna fierbinte peste morcov.Se amesteca si se lasa 15 minute. Dupa 15 minute se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine. Se da la rece pentru minim 2 ore.
 
Cum se serveşte?
Cald
 
Timp aproximativ de preparare:
20 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Este delicioasa !
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.