Retete > Diverse > Pui crocant cu influiente coreene
Pui crocant cu influiente coreene
Pui crocant cu influiente coreene
 
Reţetă publicată de Oana Madalina Adam
Vaslui Vaslui
08.08.2011
 
Număr voturi: 5
 
Ingrediente reţetă:
• 500 gr pulpe de pui dezosate tăiate în bucăţi mici • 1 ceapă albă rasă • 1 căţel de usturoi mărunţit • 1 ou • 250 ml apă • 100 gr amidon de porumb • 1 linguriţă de sare • 1 linguriţă de piper proaspăt măcinat • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit • puţin ardei iute măcinat (după gust) • 4 linguri de ketchup • 2 linguri zahăr • 2 linguri de seminţe de susan • sucul de la o jumătate de lămâie
 
Cum se prepară?
Marinaţi carnea de pui cu ceapa şi usturoiul aproximativ 30 minute. Între timp bateţi la un loc un ou cu apa, amidonul de porumb, sarea şi piperul. Încălziţi tigaia din ceramică fără nicio picătură de grăsime sau ulei. Uscaţi prin prăjire seminţele de susan pentru ca acestea să-şi elibereze aroma. Încălziţi uleiul într-o cratiţă . Înmuiaţi bucăţile de pui în amestecul de ou şi amidon şi aşezaţi-le cu grijă în uleiul încins. Prăjiţi-le aproximativ 10 minute până ce devin crocante şi prind culoare aurie. Scurgeți-le pe un prosop de bucătărie. Amestecaţi ketchup-ul cu ardeiul iute, sucul de lămâie, zahărul şi seminţele de susan într-o oala şi lăsaţi amestecul să fiarbă. Turnaţi-l apoi peste puiul prăjit şi amestecaţi bine astfel încât carnea să fie acoperită pe toate părţile.
 
Cum se serveşte?
Se serveste cat e cald.
 
Timp aproximativ de preparare:
aproximativ 1 ora
 
De ce recomand această reţetă:
Este speciala deoarece imbina mai multe tipuri de ingrediente ,atat cele folosite de obicei,cat si alte combinatii coreene.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies