Retete > Diverse > Tocaniza cu ardei copt si piept de pui
Tocaniza cu ardei copt si piept de pui
Tocaniza cu ardei copt si piept de pui
 
Reţetă publicată de Ioana Draga Enciu
Vaslui Barlad
26.08.2011
 
Număr voturi: 6
 
Ingrediente reţetă:
1.5 kg ardei galben si rosu 0.300 kg ceapa 0.5 kg rosii 100 ml ulei 0.800 kg piept de pui sau pulpe dezosate condimente sare piper supa gust
 
Cum se prepară?
In primul rand se coc ardei fie in cuptorul de la aragaz, fie pe gratar.Dupa ce s-au copt se curata de coaja si de sambrui si se taie fasii potrivite.Intre timp se toaca ceapa marunt si rosiile dupa ce in prealabil au fost curatate de coaja. Intr-un vas de tuci de adauga uleiul se incinge dupa care se adauga ceapa.Dupa ce ceapa a devenit aurie se adauga rosiile.Amestecul se lasa la fiert pana ce rosiile se imnoaie si devin ca o pasta. Separat intr-o tigaie se prajeste putin pieptul de pui pana ce capata o crusta aurie. Se scoate pieptul de pui si alaturi de ardeiul copt se adauga peste sosul de ceapa cu rosii. Preparatul se lasa pe foc mediu aproximativ 20 de minute, dupa care se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Pofta buna.
 
Cum se serveşte?
Se serveste cald sau rece cu mamaliguta si castraveti murati.
 
Timp aproximativ de preparare:
100 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Este usoara, ieftina, sanatoasa si mai ales delicioasa!
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate. Politica cookies