Retete > Diverse > PIzza rustica
PIzza rustica
PIzza rustica
 
Reţetă publicată de viorica georgeta nastase
Bucureşti Bucuresti
16.06.2011
 
Număr voturi: 196
 
Ingrediente reţetă:
-400g aluat de pizza -400g frunze proaspete de spanac curatate, spalate, oparite cca 2 minute -250g branza ricotta -60g parmezan ras -3 oua batute usor -3 linguri busuioc proaspat tocat -1 catel de usturoi zdrobit -350g ardei rosii dulci taiati fasii late -30g seminte de pin -125g piept pui fiert taiat cubulete -piper negru proaspat macinat
 
Cum se prepară?
Se intinde aluatul de pizza pe o suprafata presarata cu faina, formand un cerc cu diametrul de 30 cm, apoi se pune pe fund si pe margini, pana la jumatatea inaltimii unei tavi cu diametrul de 25 cm, unsa in prealabil cu putin ulei. Se toaca spanacul, se pune intr-un castron si se amesteca cu ricotta, parmezanul, ouale, busuiocul, usturoiul si putin piper. Se adauga fasiile de ardei rosii si semintele de pin. Se acopera blatul de pizza cu jumatate din amestecul cu ricotta si se aranjeaza pieptul de pui deasupra.Apoi peste pieptul de pui se pune restul de amestec cu ricotta. Se pune pizza in cuptor si se coace 30 minute sau pana aluatul devine crocant si umplutara s-a coagulat.
 
Cum se serveşte?
Se taie in sferturi si se serveste intotdeauna fierbinte, direct din cuptor, cu salata verde.
 
Timp aproximativ de preparare:
25 minute
 
De ce recomand această reţetă:
Branza ricotta si parmezanul amestecate cu oua formeaza o garnitura savuroasa, iar semintele de pin aduc o aroma mediteraneana de neconfundat.
 
 


©2011 Safir S.R.L. Toate drepturile rezervate.